Un terariu este o mini gradini in sticla,in care sunt cultivate plante vii ornamentale. Cu ajutorul fotosintezei ce are loc in prezenta luminii,plantele incep sa-si produca singure hrana de care au nevoie. Apa din terariu este in mod constant reciclata  trecand din faza lichida in gaz, apoi condensandu-se pe peretii sticlei si revenind in substratul de pamant, de unde este preluata din nou de plante.

Terariu se poate aseaza in locuri luminoase sau mai putin luminoase din incapere,in functie de speciile de plante folosite in aranjament – fiecare terariu vine insotit de indrumari pentru folosire.

Contribuie semnificativ la imbunatatirea calitatii aerului; absoarbe CO2 si elimina oxigenul necesar unui somn linistitor pentru a ne armoniza organismul;creeaza un efect vizual spectaculos; da viata spatiilor interioare; este o gradina care nu ocupa mult spatiu; au efecte pozitive asupra moralului si productivitatii angajatilor, in cazul cladirilor de birouri.

Intretinerea unui terariu este similara oricarui recipient cu plante – fiecare terariu vine insotit de indrumari de intertinere.

Terariu se uda in functie de nevoile individuale a plantelor folosite in aranjament.Udarea se face incet(pentru a fi absorbita de pamant) si uniform.In unele cazuri putem folosi sticla cu pulverizator – fiecare terariu vine insotit de indrumari pentru folosire.

Studio Graden folosește cookie-uri.
Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora. Citește mai mult.