Gradina-arta si design

Ce este gradina?
Este un produs rezultat din asocierea cadrului natural cu cel construit şi cu cel social.
Acesta poate avea multiple caracteristici: atractiva, stimulativa, relaxanta.
Dateaza din cele mai vechi timpuri, sub cele mai variate si diverse stiluri arhitecturale:gradini grecesti, gradini romane, egiptene, gradini arabe, chineze, japoneze etc.
Gradina reprezinta un intreg ecosistem creat de catre om cu scopul folosirii sale cat mai benefice pentru sanatate si spirit.
Amenjarea unei gradinii de calitate depinde foarte mult de gruparea şi calitatea dotărilor, de calitatea şi personalizarea spaţiilor, calitatea elementelor naturale, dar şi a populaţiei ce frecventeaza spatiul

Beneficiile amenjarii unei gradini

Ca si beneficii, gradina intruneste o serie intreaga de atu-uri:

  1. produce oxigen si creste consumul de dioxid de carbon
  2. producerea ozonului
  3. influentarea temperaturii
  4. diminuarea vitezei de deplasare a aerului
  5. influentarea gradului de umiditate
  6. reducerea gradului de poluare
  7. epurare microbiana
  8. influentarea starii psihice

Etapele amenajarii gradinilor

Prima etapa este aceea de vizitare a terenului pe care se va amenaja gradina.
Dupa aceasta etapa, urmeaza masuratorile facute pe teren si discutiile cu clientul despre dorintele si necesitatile acestuia.
Ulterior, se realizeaza evacuarea pietrelor, deseuri, sau ale materialelor ramase din constructiilor precedente sau alte lucruri de pe spatiul destinat amenajarii viitoarei gradini.
Curatarea locului pe care va fi gradina este foarte importanta deoarece bucati de piatra sau chiar beton pot produce distrugerea radacinilor plantelor sau a gazonului.
Dupa curatare, se executa nivelarea terenului cu utilaje mecanice daca permite incadrarea in spatiu sau cu ustensile manuale corespunzatoare, daca spatiul este restrans.
In cazul in care terenul este in panta, se recomanda lucrari de terasare a gradinii cu scopul castigarii de teren utilizabil.
Echipa Studio Garden executa lucrari de amenjare gradini, terase, spatii verzi folosind cele mai noi tehnici de peisagistica la preturi avantajoase.

Vrei să lucrăm împreună?

Studio Graden folosește cookie-uri.
Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora. Citește mai mult.