Crystal tears Till by Studio Garden
Tillandsia – Air plant
12 ianuarie 2015
muschi pe piatra studio garden
The Moss … Moss Garden
4 februarie 2015

 Dragele noastre Orhidee

                Buna dimineata oameni frumosi, m-am gandit sa va povestesc despre Orhidee, pentru ca sunt foarte cautate in ultimul timp si pentru ca sunt extraordinar de frumoase. 🙂  Si bineinteles, sunt cele mai cautate din aranjamentele cu mini gradini.

           Eu le-am ales pentru terarii deoarece sunt exotice si elegante, iar efectul pe care il produc asupra oamenilor este captivant. Multitudinea de specii este impresionanta, de la forma florilor  pana la culorile acestora.

 Orhideele fac parte din familia Orchidaceae, aceasta incluzand mai mult de 900 de genuri si aproximativ 25000 de specii, cum va spuneam mai sus, impresionant. 🙂  Este cea mai mare familie de plante din lume.

Le gasim in aproape orice mediu din lume, dar cele mai multe apartin zonelor tropicale si subtropicale. Putem sa spunem ca se aseamana cu plantele aeriene, deoarece multe dintre Orhidee sunt plante epifite – traiesc in scorburile arborilor sau chiar pe acestia; cele care traiesc pe roci se numesc litofite. Orhidele din zonele temperate sunt de obicei terestre, acestea traind pe sol. Avem un exemplu chiar la noi in tara, fiind cunoscuta sub numele de Cypripedium calceolus sau Papucul Doamnei- este protejata prin lege.

Cypripedium calceolus-terrarium by studio garden

Cypripedium calceolus

Florile Orhideelor pot trai de la 1 saptamana la 4 luni, in functie de specie. Frunzele acestora sunt in general verzi, iar culorile florilor sunt disponibile intr-o mare varietate : albastre,galbene ,portocalii,rosii,albe..NEGRE,mov,roz 🙂

Orhidee Phalaenopsis terrarium by studio garden

                                                                         Orhidee Phalaenopsis

       O mare parte din ele au si miros. De la miros de carne putrezita la parfumuri placute de portocale,scortisoara,ciocolata,cocos sau lamaie.

        Vanilia este extrasa din Orhidee, din “ Vanilla Planifolia “ , care este originara din Mexic.

Vanilla planifolia.. terrarium by studio gardenvanilla extract terrarium by studio gardenVanilla planifolia. terrarium by studio garden

Vanilla Planifolia

     Lumina pentru Orhidee este foarte importanta,deoarece in lipsa acesteia, nu poate inflori. Dar asta nu inseamna ca trebuie tinuta in lumina puternica a soarelui, deoarece acesta poate arde planta.

     Udatul excesiv duce la moartea plantei. Orhideele se uda cu apa statuta, la un interval de 7-9 zile, in functie si de temperatura din casa.

Orhideele iubind umiditatea sunt un candidat foarte bun pentru aranjamentele din terarii. 🙂

Orchid Garden By Studio Garden

Orchid Forest – Terrarium by Studio Garden

    Fertilizarea lor se face 1 data pe saptamana cand sunt in crestere, iar la maturitate se reduce fertilizarea, asta in cazul orhideelor din ghiveci; la cele din terarii fertilizarea nu este tocmai o idee buna, deoarce vor avea o crestere rapida.

      Substratul Orhideelor cred ca deja stiti din ce este compus la majoritatea : scoarta de copac, iar in terarii folosesc pamant special pentru Orhidee.

      Orhideea negra pentru mine ramane preferata, deoarece eleganta culorii si forma florii, ma duce cu gandul la o femeie deosebit de frumoasa, rafinata, misterioasa si puternica.

black orchid- terrarium by studio gardenblack orchid terrarium by studio garden  black orchid. terrarium by studio garden

Black Orchid

Am auzit de Orhideele negre in povesti cu vrajitoare, in legende infricosatoare si in mituri. Ele sunt descrise ca florile fantezie care au puteri magicice, dar in realitate, ea este o floare exotica si intriganta care devine o raritate pe zi ce trece, datorita distrugerii continue a mediului sau natural.

      Nu detin o colectie de Orhidee, dar urmeaza sa o construiesc. 🙂  Una dintre prietenele mele in schimb, s-a acomodat cu ele si de fiecare data cand o intreb ce floare si-a mai cumparat, raspunde foarte degajat : “ Orhidee! “

Si adevarul este ca atunci cand iti cumperi Orhidee, sau cand infloreste, nu stiu daca te mai gandesti la alta floare. 

Am sa va arat cateva poze cu Orhideele prietenei mele, bineinteles  impreuna cu pisoiul ei Mr. Giani. Si lui ii plac Orhideele! 🙂

IMG_6410 IMG_6415IMG_6411 IMG_6413  IMG_6424IMG_6416

Acest articol a venit dupa postarea de ieri dimineata cu mini gradina : Orchid Forest, ea a fost inspiratia. 🙂

Terrarium by studio garden - albert einstein

   Va multumesc pentru ca urmariti pagina de Facebook si pentru ca cititi articolele, sper ca sunt pe placul vostru – https://www.facebook.com/terrariumbystudiogarden

 

     Astept sa-mi spuneti ce Orhidee va plac.

 

Cu drag pentru voi,

Madalina