Buna  ziua, oameni frumosi

     La multi ani, va urez, si tot ce va propuneti anul asta sa faceti, sa se intample ! 

N-am mai scris de mult…cu toate ca am promis sa va povestesc ce e cu terariile si cum au aparut ele. De azi inainte mi-am propus sa scriu cate un articol pe saptamana, in care sa va mai povestesc ceva nou. 

Hai sa vedem…

  Terariul a fost descoperit accidental de  Dr. Nathaniel Ward, in Londra anilor 1827.

    Dr. Ward si-a construit  in curte stânci artificiale pentru  cresterea  ferigilor, dar  din nefericire ferigile nu au rezistat, datorita fumului de la fabricile din oraș. Dezamagit ,Ward si-a folosit curiozitatea, studiind  molii și omizi. In timp ce experimenta un cocon într-un borcan acoperit, a observat că mai multe plante au crescut pe fundul  vasului. Printre plante s-a regasit si o ferigă, spre deosebire de ferigile din grădina sa, aceasta părea sănătosa.

Ward – Terrarium

 Dr. Ward concluzionand că plantele ar putea înflori în Londra dacă acestea ar putea fi protejate de aerul poluat din oraș.

 Ward  a urmărit descoperirea sa în sere, în miniatură, aceasta fiind denumita  “Cazul Feriga” , și care acum sunt cunoscute sub numele de Terarii.

  In cele din urma,horticultorii au reusit sa aduca pe mare, din zonele tropicale plante exotice, folosind metoda “Ward” – “Terrarium Ward.”

  Acestea au devenit populare si pentru cresterea plantelor, in vase de diferite forme.

“ Cazul Wardian” a fost la modă în Statele Unite la începutul anilor 1860, orice gospodărie victoriana ce se respecta, cu siguranta detinea un Terariu.

    Azi terariul numai este folosit ca si “adapost ” pentru plante, acum il folosim ca si element pentru decor si un “ ghiveci “ care necesita mai putina ingrijire.

        Interesanta povestea lor si fascinanta…Sper sa va placa mini gardinile asa cum imi plac si mie. Sa va bucurati ca un copil cand mai apare o frunza noua, sau cand infloreste iar Violeta. 

Ne vedem saptamana viitoare sa va povestesc despre plantele aeriene. 

Orice intrebare aveti, nelamurire, astept sa-mi scrieti.

Cu drag, pentru voi

Madalina 🙂

 *(http://www.terrariums.net/history.html)

Studio Graden folosește cookie-uri.
Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora. Citește mai mult.